Groep van vormen met ieder 3 (kijk)gaten, in verschillende grootte. Ze suggereren alle een eigen uitdrukking te hebben. Door ze in tweetallen te zien verandert de expressie.
Ze kunnen in verschillende posities aan een statief of een lint bevestigd worden. Je kan ze staand plaatsen, maar ook over bijv. een kantoordeur, of de rugleuning van een stoel of sofa hangen, of op je borst.
Allen beogen ze je even uit de groef van het dagelijks gedoe te halen.

Driegater

(2021)

Groep van vormen met ieder 3 (kijk)gaten, in verschillende grootte. Ze suggereren alle een eigen uitdrukking te hebben. Door ze in tweetallen te zien verandert de expressie. Ze kunnen in verschillende posities aan een statief of een lint bevestigd worden. Je kan ze staand plaatsen, maar ook over bijv. een kantoordeur, of de rugleuning van een stoel of sofa hangen, of op je borst. Allen beogen ze je even uit de groef van het dagelijks gedoe te halen.

Het gebeurt vaak dat we iets moeten leren of moeten veranderen in ons gedrag, en dat vinden we niet altijd leuk. Een kind dat te horen krijgt dat het voortaan

Luchtig balanceren

(2021)

Het gebeurt vaak dat we iets moeten leren of moeten veranderen in ons gedrag, en dat vinden we niet altijd leuk. Een kind dat te horen krijgt dat het voortaan "voetballen" i.p.v. "foeballe" moet zeggen, kan nog graag een aantal keer hard "foeballe" roepen, liefst vierkant in je gezicht. Overgangen naar nieuwe fasen in je leven kunnen ook leiden tot overdrijvingen van het voorbije en van het nabije. Gewoon, luchtig balanceren. Kan heel vermakelijk zijn, voor jezelf en voor anderen.

Er kan veel gebeuren dat we liever zouden overslaan.
Mensen kunnen geliefden verliezen, misbruikt worden, gediscrimineerd, mishandeld of bedrogen, of ontwrichtende trauma’s oplopen. 
We kunnen vinden: “Dit mag toch niet kunnen in hoe wij willen leven!? Dit moet voorkomen of bestreden worden!”
En dan, waar kunnen de getroffenen heen met hun pijn, verdriet of vervreemding, of verkreukeling?
Met hun afgronden?
“Wie durft mee te kijken in mijn afgrond?”

Voor de getroffenen

(2021)

Er kan veel gebeuren dat we liever zouden overslaan. Mensen kunnen geliefden verliezen, misbruikt worden, gediscrimineerd, mishandeld of bedrogen, of ontwrichtende trauma’s oplopen. We kunnen vinden: “Dit mag toch niet kunnen in hoe wij willen leven!? Dit moet voorkomen of bestreden worden!” En dan, waar kunnen de getroffenen heen met hun pijn, verdriet of vervreemding, of verkreukeling? Met hun afgronden? “Wie durft mee te kijken in mijn afgrond?”

Een serie kleinere beelden (ca 15 tot 50 cm hoog): Aandachtig. Deze beelden ogen sober en ingetogen: alleen datgene waarop nu de blik is gericht, is in de aandacht - aan verstoringen wordt geen aandacht geschonken. Ze voelen fijn om aan te raken, je hand blijft nergens haken, ze nodigen uit tot stevig vastpakken en strelen. De beelden zijn gemaakt van esdoorn uit eigen tuin, van Amerikaans noten of maple, en van padouk. 
Combinaties van enkele stukken maken de beelden des te sprekender.

Aandachtig

(2021)

Een serie kleinere beelden (ca 15 tot 50 cm hoog): Aandachtig. Deze beelden ogen sober en ingetogen: alleen datgene waarop nu de blik is gericht, is in de aandacht - aan verstoringen wordt geen aandacht geschonken. Ze voelen fijn om aan te raken, je hand blijft nergens haken, ze nodigen uit tot stevig vastpakken en strelen. De beelden zijn gemaakt van esdoorn uit eigen tuin, van Amerikaans noten of maple, en van padouk. Combinaties van enkele stukken maken de beelden des te sprekender.

Serie vormen die omhoog reiken of naar voren reiken uitbeelden (1 set van 2 tafelbeelden, 2 enkele tafelbeelden)

Reiken

(2021)

Serie vormen die omhoog reiken of naar voren reiken uitbeelden (1 set van 2 tafelbeelden, 2 enkele tafelbeelden)

Deze vorm staat voor mij voor: puurheid, veilige verbondenheid, integriteit, zachtheid, mededogen. Later realiseerde ik me de gelijkenis met de Griekse letter Tau.

Tau

(2021)

Deze vorm staat voor mij voor: puurheid, veilige verbondenheid, integriteit, zachtheid, mededogen. Later realiseerde ik me de gelijkenis met de Griekse letter Tau.