Het gebeurt vaak dat we iets moeten leren of moeten veranderen in ons gedrag, en dat vinden we niet altijd leuk. Een kind dat te horen krijgt dat het voortaan "voetballen" i.p.v. "foeballe" moet zeggen, kan nog graag een aantal keer hard "foeballe" roepen, liefst vierkant in je gezicht. Overgangen naar nieuwe fasen in je leven kunnen ook leiden tot overdrijvingen van het voorbije en van het nabije. Gewoon, luchtig balanceren. Kan heel vermakelijk zijn, voor jezelf en voor anderen.

uit 2021 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Frivool (lente)

2021

"Kunnen we die verhipte, donkere, geslachtloze winterkleding al achter ons laten? Mogen we al wat frivoler de zon in gaan?" - "Nog niet te uitbundig, hoor!" - "Toch een beetje zwierig?" - "Nou vooruit dan." - Sterk getekende padouk. Voet van wengé.

Gimel werd 66 jaar: "Nu hoef ik alleen nog maar on stage volwassen te lijken!"

2021

Dit beeld lijkt de draak met zichzelf te steken: excentrisch geplaatste vorm in Oekraiens esdoorn (harthout) op een onregelmatig gezaagde voet van padouk. "Ik hoef gelukkig niet meer mee te doen!" - maar waarom heb je het dan zo lang wèl gedaan?    

“Tata!”

2021

Speels, onwennig, beetje giechelend de voorgrond zoeken. En dan ook maar gelijk de hoogte in!  Het beeldje is van berkenhout, het statief van esdoorn, het "plateau" en het voetje van padouk.

Vrolijk ondeugend

2021

Min of meer toevallig koos ik hier een vorm die sterk lijkt op de Hebreeuwse letter "Gimel" (een klank sterk lijkend op de Engelse "g" in "good"). Deze letter staat voor een dynamische balans, een evenwicht dat constant in beweging is.
De combinatie van het donkere padouk met het lichte esdoorn benadrukt de speelsheid van het beeld.

“Wat leuk!” (verrast, vereerd)

2021

Complimenten in ontvangst nemen is nog geen eenvoudige taak, en al helemaal niet als ze oprecht gemeend zijn. Dat vraag om fijnzinnig afstemmen tussen: eigen gêne, eigen blijdschap en misschien wel restanten van prinsesse-fantasieën enerzijds, en  de zaak toch beheerst willen houden en de complimenterenden recht willen doen anderzijds Een genot om te zien als mensen dat goed kunnen balanceren. Beeld van licht glanzend Oekraiens esdoorn, voet van padouk. Blauw lint rond "hals".  Tijdens het schaven/vorm slijpen werd de kracht van de axiale klem zo sterk dat er een licht begin van een scheur ontstond. Deze is gerepareerd met m'n merkteken: twee deuvels.