Deze vorm staat voor mij voor: puurheid, veilige verbondenheid, integriteit, zachtheid, mededogen. Later realiseerde ik me de gelijkenis met de Griekse letter Tau.

uit 2021 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Tau bevrijdt zich door de kerker af te branden

2021

Dit beeld is bedoeld als een teken van hoop. 
Hoe nauw de grenzen van de kerker ook zijn, hoe strak anderen je ook hebben ingesnoerd in een tuig dat je niet gekozen hebt, hoe intimiderend de normhandhavers je ook toespreken of negeren, óók de verkreukelden en verwoesten kunnen zich mentaal in Tau terugtrekken.
In moreel en intellectueel opzicht hebben de machthebbers dan verloren.
Aan dit beeld ben ik in 1995 begonnen; in 2021 heb ik het gereed gemaakt.
Dit beeld is niet te koop. Een (eventueel opgeschaalde) replica is bespreekbaar.

Tau komt de burcht niet zomaar binnen

2021

Een burcht is gebouwd om gevaren buiten te sluiten en leven binnen de grenzen ongestoord te laten verlopen. Een vreemdeling wordt daarom vooral gezien als een dreiging, als "l'homme armee". Ook al brengt Tau wat men binnen de burcht hard nodig kan hebben, Tau komt niet zomaar binnen. Vooraanzicht beeld: krul met yarri kanna (speerschaaf) gemaakt uit esdoorn, in epoxy gevat, op openporige zijde van blok padouk. De afwerking van de burcht is opzettelijk slordig.    

Tau ontregelt het Normaal Gezond Verstand

2021

"Normaal Gezond Verstand" (NGV) lijkt alom tegenwoordig: in opvoeding: "niet door een plas fietsen, je kan niet zien hoe diep de kuil is" in het werk: "laten we nu eens ons NGV gebruiken!?" NGV is een systeem van recepten voor het leven, gebaseerd op gemiddelden. Maar wat nu als het leven iets anders vraagt, zoals zachtheid of mededogen? Wie krijgt voorrang, Tau of NGV? Aan dit beeld ben ik in 1995 begonnen; in 2021 heb ik het gereed gemaakt. Dit beeld is niet te koop. Vervaardiging van een  (eventueel opgeschaalde) replica is bespreekbaar.

Tau solo

2021

Tau, vrij in een ruimte. De lichtkleurige voet van Amerikaans hard maple accentueert de vorm. Dit beeld heeft minimaal 1 m3 ruimte nodig.